דף הבית » דיאטה ים תיכונית
סוגי דיאטה

דיאטה ים תיכונית

התזונה הים תיכונית מבוססת על המאכלים המסורתיים שאנשים נהגו לאכול במדינות כמו איטליה ויוון עוד בשנת 1960.
החוקרים ציינו כי אנשים אלה היו בריאים במיוחד בהשוואה לאמריקאים והיו בסיכון נמוך למחלות אורח חיים רבות.
מחקרים רבים הראו כעת כי התזונה הים תיכונית יכולה לגרום לירידה במשקל ולעזור במניעת התקפי לב, שבץ מוחי, סוכרת מסוג 2 ומוות בטרם עת.

אין דרך אחת נכונה לעקוב אחר התזונה הים תיכונית, מכיוון שיש מדינות רבות סביב הים התיכון ואנשים באזורים שונים עשויים לאכול אוכלים שונים.
מאמר זה מתאר את דפוס התזונה המקובל בדרך כלל במחקרים המציעים שזו דרך אכילה בריאה.
התייחסו לכל זה כהנחיה כללית, לא כאל דבר שנכתב באבן. ניתן להתאים את התוכנית לצרכים ולהעדפותיך האישיים.

הבסיס
אכלו: ירקות, פירות, אגוזים, זרעים, קטניות, תפוחי אדמה, דגנים מלאים, לחמים, עשבים, תבלינים, דגים, פירות ים ושמן זית כתית.
אכלו במתינות: עופות, ביצים, גבינה ויוגורט.
לאכול רק לעיתים רחוקות: בשר אדום.
אל תאכלו: משקאות ממותקים בסוכר, סוכרים הוספו, בשר מעובד, דגנים מזוקקים, שמנים מזוקקים ומזונות מעובדים אחרים.
הימנע ממזונות לא בריאים אלה
עליכם להימנע ממאכלים ומרכיבים לא בריאים אלה:

סוכר נוסף: סודה, סוכריות, גלידה, סוכר שולחן ורבים אחרים.
דגנים מזוקקים: לחם לבן, פסטה העשויה מחיטה מעודנת וכו ‘.
שומני טרנס: נמצאים במרגרינה ובמזונות מעובדים שונים.
שמנים מזוקקים: שמן סויה, שמן קנולה, שמן זרעי כותנה ואחרים.
בשר מעובד: נקניקיות מעובדות, נקניקיות וכו ‘.
אוכל מעובד מאוד: כל דבר שכותרתו “דל שומן” או “דיאטה” או שנראה כאילו נוצר במפעל.
עליך לקרוא תוויות מזון בזהירות אם ברצונך להימנע ממרכיבים לא בריאים אלה.

מאכלים הניתנים לאכילה:
השאלה אילו מאכלים שייכים לתזונה הים תיכונית שנויה במחלוקת, בין היתר מכיוון שיש שונות כזו בין מדינות שונות.
התזונה שנבדקה על ידי מרבית המחקרים עשירה במזונות צמחיים בריאים ודלה יחסית במזונות מהחי.
עם זאת, אכילת דגים ופירות ים מומלצים לפחות פעמיים בשבוע.
אורח החיים הים תיכוני כולל גם פעילות גופנית קבועה, שיתוף ארוחות עם אנשים אחרים וליהנות מהחיים.

עליכם לבסס את הדיאטה על מזונות ים תיכוניים בריאים ובלתי מעובדים:
ירקות: עגבניות, ברוקולי, קייל, תרד, בצל, כרובית, גזר, נבטי בריסל, מלפפונים וכו ‘.
פירות: תפוחים, בננות, תפוזים, אגסים, תותים, ענבים, תמרים, תאנים, מלונים, אפרסקים וכו ‘.
אגוזים וזרעים: שקדים, אגוזי מלך, אגוזי מקדמיה, אגוזי לוז, קשיו, גרעיני חמנייה, זרעי דלעת וכו ‘.
קטניות: שעועית, אפונה, עדשים, קטניות, בוטנים, גרגירי חומוס וכו ‘.
פקעות: תפוחי אדמה, בטטות, לפת, בטטות וכו ‘.
דגנים מלאים: שיבולת שועל מלאה, אורז חום, שיפון, שעורה, תירס, כוסמת, חיטה מלאה, לחם מלא ופסטה.
דגים ופירות ים: סלמון, סרדינים, פורל, טונה, מקרל, שרימפס, צדפות, צדפות, סרטן, מולים וכו ‘.
עופות: עוף, ברווז, הודו וכו ‘.
ביצים: ביצי עוף, שליו וברווז.
חלב: גבינה, יוגורט, יוגורט יווני וכו ‘.
עשבי תיבול ותבלינים: שום, בזיליקום, נענע, רוזמרין, מרווה, אגוז מוסקט, קינמון, פלפל וכו ‘.
שומנים בריאים: שמן זית כתית מעולה, זיתים, אבוקדו ושמן אבוקדו.
מזונות שלמים ומרכיב אחד הם המפתח לבריאות טובה.

מה לשתות
מים צריכים להיות המשקה הטוב ביותר שלכם בתזונה ים תיכונית.
תזונה זו כוללת גם כמויות מתונות של יין אדום – סביב כוס אחת ליום.
עם זאת, זה אופציונאלי לחלוטין, וכל מי שיש לו אלכוהוליזם או בעיות בקרת הצריכה שלו צריך להימנע.
קפה ותה מקובלים גם הם לחלוטין, אך עליכם להימנע ממשקאות ממותקים בסוכר ומיצי פירות, עתירי סוכר.

הגיבו

לחצו כאן להוספת תגובה