דף הבית » דיאטת אטקינס
סוגי דיאטה

דיאטת אטקינס

סטייק
סטייק

דיאטת אטקינס היא דיאטה דלת פחמימות, שלרוב מומלצת לירידה במשקל.
תומכי דיאטה זו טוענים שאתם יכולים לרדת במשקל תוך כדי אכילת חלבון ושומן כמה שתרצו, כל עוד אתם נמנעים ממאכלים עשירים בפחמימות.
במהלך 12 השנים האחרונות, מעל 20 מחקרים הראו כי תזונה דלת פחמימות ללא צורך בספירת קלוריות יעילה לירידה במשקל ויכולה להביא לשיפורים בריאותיים שונים.

במקור קידם את הדיאטה אטקינס על ידי הרופא ד”ר רוברט סי אטקינס, שכתב עליו ספר רב מכר בשנת 1972.
מאז, דיאטת אטקינס הייתה פופולרית בכל רחבי העולם עם נכתבו ספרים רבים נוספים.
התזונה נחשבה במקור כבלתי בריאה והופעלה דמוניזציה על ידי רשויות הבריאות המיינסטרים, בעיקר בגלל תכולת השומן הרוויה הגבוהה שלה. עם זאת, מחקרים חדשים מראים כי שומן רווי אינו מזיק.

מאז, הדיאטה נחקרה ביסודיות והוכחה כמובילה לירידה במשקל רבה יותר ושיפור רב יותר ברמת הסוכר בדם, בכולסטרול HDL ה”טוב “, טריגליצרידים וסמנים בריאותיים אחרים מאשר תזונה דלה בשומן.
למרות היותה עשירה בשומן, הדיאטה לא מעלה כולסטרול LDL “רע”.
הסיבה העיקרית לכך שדיאטות דלת פחמימות יעילות כל כך לירידה במשקל היא שהפחתה בפחמימות וצריכת חלבון מוגברת מביאה להפחתת התיאבון, מה שגורם לכם לאכול פחות קלוריות מבלי שתצטרכו לחשוב על זה.

דיאטת אטקינס היא תוכנית בת 4 שלבים:

שלב 1 (אינדוקציה): מתחת ל 20 גרם פחמימות ביום למשך שבועיים. אכלו אוכל עשיר בשומן, עתיר חלבון, עם ירקות דלי פחמימות כמו ירקות עליים. הדבר יגרום להתחלה של הירידה במשקל.

שלב 2 (איזון): הוסיפו לאט לאט עוד אגוזים, ירקות דלת פחמימות וכמויות קטנות של פרות לתזונה.

שלב 3 (כוונון עדין): כשאתם קרובים מאוד למשקל היעד שלכם, הוסיפו עוד פחמימות לתזונה שלכם עד שתאטו את הירידה במשקל.

שלב 4 (תחזוקה): כאן תוכלו לאכול פחמימות רבות ככל שגופכם יכול לספוג מבלי לחזור למשקל המקורי.
עם זאת, שלבים אלה מעט מורכבים וייתכן שאינם נחוצים. אתם אמורים להיות מסוגלים לרדת במשקל כל עוד אתם מצייתים לתכנית הארוחות שלהלן.
יש אנשים שבוחרים לדלג לחלוטין על שלב הגיוס וכוללים המון ירקות ופירות מההתחלה. גישה זו יכולה להיות יעילה מאוד גם כן.
אחרים מעדיפים פשוט להישאר בשלב הגיוס ללא הגבלת זמן. זה ידוע גם כדיאטה קטוגנית דלת פחמימות (קטו).

עליכם להימנע ממזונות אלו בדיאטת אטקינס:

סוכר: שתייה קלה, מיצי פירות, עוגות, סוכריות, גלידה וכו ‘.
דגנים: חיטה, כוסמין, שיפון, שעורה, אורז.
שמנים צמחיים: שמן סויה, שמן תירס, שמן זרעי כותנה, שמן קנולה ועוד כמה אחרים.
שומני טרנס: בדרך כלל נמצאים במזון מעובד עם המילה “מוקשה” ברשימת המרכיבים.
מזונות “דיאטים” ומוצרי “דלי שומן”: בדרך כלל הם עשירים מאוד בסוכר.
ירקות עתירי פחמימות: גזר, לפת וכו ‘.
פירות עתירי פחמימות: בננות, תפוחים, תפוזים, אגסים, ענבים.
עמילן: תפוחי אדמה, בטטות. קטניות: עדשים, שעועית, גרגירי חומוס וכו.

הגיבו

לחצו כאן להוספת תגובה